Tagged: krem na trądzik

beautiful brunette with long wild hair portrait, studio shot 0

Trądzik tylko na twarzy?

Zazwyczaj kupując krem na trądzik decydujesz się na małe opakowania, ponieważ zmiany trądzikowe znajdują się tylko na twarzy. Jednak nie wszyscy wiemy, że trądzik może występować praktycznie na całym ciele. Istnieje kilkadziesiąt odmian trądziku,...

CHANTARELLE_Moja_trudna_skora_tlusta_tradzik 0

Specjalny krem na trądzik?

Krem to krem, po co mi specjalny krem na trądzik?! Tak niestety myśli wiele młodych kobiet. Nie zdają sobie sprawy, jakie skutki niesie za sobą stosowanie nieodpowiednich kosmetyków, jeżeli przy skłonności do trądziku. Nieodpowiednie...

allantoin-872633_640 0

Zastosowanie allantoiny

Alantoina, pochodna mocznika w kosmetologii i medycynie znajduje coraz szersze zastosowanie. Ze względu na swoje właściwości przeciwzapalne i zdolności do łagodzenia podrażnienia skóry, alantoina jest składnikiem licznych produktów takich jak kosmetyki do skóry atopowej...

beautiful brunette with long wild hair portrait, studio shot 0

Tripeptyd – trójca aminokwasowa

Tripeptyd jest krótkie białko, które składa się z trzech aminokwasów. Aminokwasy są podstawowym elementem budulcowym peptydów i białek, które tworzą nasz organizm. Ludzki organizm syntetyzuje aminokwasy z innych substancji chemicznych lub ich fragmentów z...

massage-oil-1308686-639x683 0

Najcenniejsze drzewa świata kosmetologii

Drzewo sandałowe zostało uznane za święty dar od tysięcy lat. Jest to tak mocno cenione drzewo, że niektórzy ludzie stawiają je na równi pereł i kości słoniowej. Jego zapach i jego lecznicze właściwości sprawiają,...

forsythia-300243_640 0

Forsycja – czy ją znacie?

Dla wielu z nas Azja pozostaje tajemniczym kontynentem, na którym można znaleźć wiele zagrożeń, ale też wiele darów od natury. Medycyna indyjska (ajuwerdyjska) oraz medycyna chińska od tysięcy lat wykorzystują rośliny, które nam Europejczykom...

currant-896233_640 0

Zastosowanie kosmetyczne czarnej porzeczki

Krzew liściasty, pochodzący z zachodniej Azji i północnej Europy, znany jako czarna porzeczka. Ribes Nigrum, czyli czarna porzeczka wypracowała sobie reputację pochodzącą od jego stosowania terapeutycznego. Zielarze używają czarną porzeczkę w leczeniu różnych problemów...

carrots-874981_640 0

Być jak marchewka, czyli kosmetyki z beta-karotenem

Beta-karoten to pomarańczowy pigment, dzięki któremu liczne owoce i warzywa mają charakterystyczny żywy, pomarańczowy kolor. Takimi warzywami są marchew, dynia i słodkie ziemniaki, które są jednocześnie najlepszym źródłem naturalnego beta-karotenu. Inne naturalne źródła to...